Inspiratierush in Kopenhagen!

Eind januari trok ik met het lief naar de Deense hoofdstad. Daar waren we wel al eens eerder geweest, maar toen puur op vakantie. Nu hadden we een vrij volle planning. Meestal trek ik voor beurzen naar Amsterdam en Parijs, maar met het oog op de nieuwe winkel (amai ik mag da nu echt gewoon zeggen) wilde ik graag eens een andere richting uit. De beurs zien, maar ook inspiratie opdoen, nieuwe concepten zien,... Af en toe afstand nemen van de winkel op zich is echt nodig om het kritisch te kunnen blijven bekijken, om te kunnen blijven vernieuwen. Zo'n inspiratietrip doet dan ook echt wonderen.

Op het programma? Een bezoek aan de beurs CIFF YOUTH, bezoek aan 3 showrooms/flagships van nieuwe en vertrouwde merken, bezoek aan enkele kinderwinkels en conceptstores en veel eten en babbelen. :)

Ik zei het vier jaar geleden en ik zeg het nu: Kopenhagen is ZO'N GEWELDIGE STAD, misschien wel mijn ultieme favoriet. Een stad met hoog dorpsgevoel, veel fietsen, dynamiek en gezelligheid. Niet moeilijk dus dat je hier echt bakken inspiratie kunt opdoen. Algemene trends die je heel gemakkelijk kon opmerken: alle mannen gaan voor beanies (echt allemaal, dus dan moet Elwin er ook aan geloven) en nog meer mensen lopen op super futuristische sneakers, ribfluweel blijft hip, blurring boven (trend waarbij grenzen tussen sectoren vervagen: bijvoorbeeld een koffiebar in een winkel, zoals bij ons dus), paars is here to stay, als het niet organic is (food, kledij, beauty,...) dan begin je er beter nie aan, ...

Mijn highlights in 't kort:
slapen: brochner hotels!
eten: Mother (!!!), Gorilla, madklubben resto's, Ostergro Paté Paté,...
koffie: American Pie Company, Café Norden, Alma,...
shops: Illum Bollighus, Arket, Karusella, Notre Dame, ...

meer vind je hier.

Ik ben teruggekomen met heel wat ideeën voor de nieuwe en huidige winkel. En ook gewoon dat samen met het lief kunnen delen is geweldig. Een aanrader dus, of het nu voor inspiratie, vakantie of qualitytime is. Kopenhagen zal je zeker overtuigen.

Liefs,

E.

 

Geef een antwoord

mama van Lucet & lief van Elwin ∼ houdt van sushi & de wind ∼ leading lady bij Kabine ∼ woont aan zee ∼ vindt roze & de lente geweldig ∼ interieurstyliste  ∼ schrijft & leest graag & vooral te weinig ∼ aan geduld vaak een gebrek ∼ West-Vlaamse in hart & nieren

Instagram

Copyright © 2018  Kabine, Alle rechten voorbehouden
Website door digitalnativ.es

×

Winkelmand