Onze gezinsvriendelijke roadtrip door Denemarken!

Ergens in maart moet het geweest zijn. Na een zoveelste nacht wakker liggen en enkele uren gehuil (van mezelf, niet van Lucet wel te verstaan) was voor het lief de maat vol. De aanloop naar de nieuwe winkel heeft in die periode echt ongelofelijk veel van me gevraagd. Anders dan bij de eerste winkel. De zorgen waren nu niet zozeer van praktische, maar eerder van structurele aard. Vakantie moest en zou er komen. Zo gezegd zo gebeurd. We boekten een weekend Zeeland en planden een trip naar Denemarken. Iets wat al lang op onze to-do stond. Het was er nog niet van gekomen, omdat de zon tot dan toe altijd voorrang kreeg. Onterecht!

Een maand voor de afreis schoot ik in gang. Ik surfte dat het een lieve lust was, maar vond mijn ding niet helemaal in uitgestippelde reizen. Dus waagde ik me toch aan het plannen van onze eigen #teamlucet route. Absolute musts op ons lijstje? Aarhus, legoland en Louisiana. Gemiddeld reken je op een 1000KM enkele reis, dat hebben wij opgesplitst, zowel in het doorgaan als terugkeren. Dat maakt het reizen met een peuter net weer wat aangenamer. Onze route zag er zo uit:

  • Koksijde - Bremen: 600 km - 1 overnachting
  • Bremen - Gjern- 450 km - 6 overnachtingen
  • Gjern - Troense - 190 km - 1 overnachting
  • Troense - Kopenhagen - 190 km - 3 overnachtingen
  • Kopenhagen - Osnabruck 570 km - 1 overnachting
  • Osnabruck - Koksijde 480 km

Bremen - Hotel Residence

Een nachtje onderweg maakt het reizen zoveel aangenamer. We kwamen rond 16u30 al in Bremen aan, maakten een fietstocht (fietsen hadden we zelf bij) en gingen uit eten. Perfect einde van een eerste vakantiedag! Na een lekker ontbijt trokken we de volgende dag fris weer de baan op!

 

Gjern - Landal Sohojlandet

Ik scrolde heel wat sites met vakantiehuizen af, maar het aanbod is zoooo ruim dat ik voor een gemakkelijke en gekende oplossing koos: een heel erg mooi centraal gelegen Landal vakantiepark. Je bent er steeds zeker van de essentials: een zwembad, winkel, restaurant, huisje helemaal voorzien op kids,... De huisjes waren trouwens geweldig mooi. Het park is centraal gelegen dus van daaruit gingen we volop op verkenning. We bezochten: Aarhus, Moesgard museum, Aarhus Dyrehaven en Infinity Bridge, Legoland, Den Gamele By, ...

 

Troense - B&B by the sea

Ons tweede verblijf zag er vanop de foto's echt een pareltje uit. Ergens op een eiland, echt op het strand. En eigenlijk was het nog mooier dan we bij aanvang dachten. Een super sympathieke gastvrije Deense, een B&B die tot in de puntjes is afgewerkt (met extra buitendouche met warm water), de zee, het privé strandje met bijhorende aanlegsteiger en strandhuis. Geweldig mooi.

 

Kopenhagen - STAY Seaport

Eerlijk gezegd hebben we even getwijfeld om ons verblijf in de B&B met 1 nacht te verlengen en ons verblijf in het appartement in Kopenhagen bijgevolg 1 nacht in te korten. Wat een geluk dat we dat niet deden! Ook dit appartement was een schot in de roos. Frontaal zeezicht in elke kamer, Lucet zag er elke morgen en avond de grote cruiseschepen in- en uit varen. Een super goede ligging rustig, met parking en vlakbij de stad (zeker met de fiets - max 10min). En het appartement op zich was ook gewoon geweldig mooi. Ruimte, rust, ik heb alleen maar superlatieven. Kopenhagen is echt niet goedkoop om te slapen, op hotel of een airbnb, Kopenhagen is duur. Dit verblijf was ook het meest prijzige uit het rijtje, maar het echt helemaal waard. Aangezien we Kopenhagen al enkele keren hebben bezocht kozen we dit keer ook voor enkele a-typische uitstappen: Louisiana, Tivoli, Nyhavn en het centrum en we waren ook enkele keren in het prachtige Faelledparken te vinden.

 

Osnabruck - Best Western

Om de rit opnieuw te breken kozen we voor een nachtje onderweg. Dat zorgt er ook voor dat je vakantie niet helemaal helemaal gedaan is als je op de laatste bestemming vertrekt. meestal boek ik dit niet op voorhand en zie ik de dag zelf wel wat vrij en betaalbaar is. Onze vereisten? Aparte slaapruimte voor Lucet (zodat ook wij nog even van de avond kunnen genieten), parking en goeie bereikbaarheid. Een zwembad vind ik ook een leuke plus, zeker als je zo'n eind gereden hebt. Deze keer werd het een Best Western.

Ik plan nog enkele posts met bijvoorbeeld een lijstje met items die het reizen met de auto leuker en gemakkelijker maken, een Aarhus & Kopenhagen must-visit lijstje,... Zijn er nog dingen die jullie graag willen lezen? Laat het me gerust weten hieronder!

Liefs,

E.

Geef een antwoord

mama van Lucet & lief van Elwin ∼ houdt van sushi & de wind ∼ leading lady bij Kabine ∼ woont aan zee ∼ vindt roze & de lente geweldig ∼ interieurstyliste  ∼ schrijft & leest graag & vooral te weinig ∼ aan geduld vaak een gebrek ∼ West-Vlaamse in hart & nieren

Instagram

Copyright © 2018  Kabine, Alle rechten voorbehouden
Website door digitalnativ.es

×

Winkelmand